7 Şubat 2008 Perşembe

Türban sorunu ve yeni bir yorum

Bilindiği üzere türban sorunu özellikle AKP iktidarı öncesinde ve özellikle her Cuma günü bir çok camideki yürüyüşler ve gösteriler ile dilegetirilir, o zamanki iktidar eleştirilirdi. Cuma namazı çıkışı camilerde türban için gösteri yapanların nerede olduklarını iyi düşünürsek Türkiye'mize ne yapılmak istendiğini çok daha iyi anlamış oluruz.

AKP iktidara gelince neden bitti bu cuma günleri yapılan Türban protestoları? Yoksa AKP hükümeti gizli bir kanunun çıkarıp, türbanı serbest mi bıraktı?
Hayır, AKP Ocak 2008 tarihinde ilk defa kanun değişikliğini açıkça dile getirdi. Oysa bu tarihe kadar türban yine yasak (Üniversitelerde ve tüm kamu kuruluşlarında).

Bu ne demek? Bu şu demek AKP ve yandaşları, AKP iktidara gelene kadar her cuma namazı sonunda türban sorununu canlı tutup, iktidara gelince "eh nasılsa iktidar olduk, toplumu kandırdık nasılsa, daha fazla show yapmaya gerek yok, çünkü iktidarız artık" dediler de ondan.
Nasılsa iktidar olmuşlardı da türban sorunu yoktu aslında, bu onların iktidara gelmek için MALZEMELERI idi. Başka bir ifade ile türbanı siyaset için kullanmalarının en büyük delili idi.

Madeni bulmuşlardı, sıkışınca türban sorununu ortaya atmak her açıdan karlıydı. Eh ne de olsa vatandaşımızın en hassas olduğu konu din olunca, vicdanları zedelemek, DUYGU SÖMÜRÜSÜ yapmak çok kolaydı. En güzeli de bunları SEÇİM MALZEMESİ yapmak çok karlıydı. Türban konuş, din konuş lider ol. Güzel taktik...

Bilmedikleri şu var: Bu ülkenin vatandaşlarının neredeyse tamamı, hem dinine, hem cumhuriyete, hem Atatürk'e ve hem de Türk Vatandaşlığına sahip ve AŞIK. Bunlardan bir veya birkaçını kendi siyasetine malzeme edenler tarih içinde seçimlerde gereken cevapları aldılar.
CHP Atatürk benim dedi, MHP Türkçülük benim dedi, AKP ilk planda DİN de benim dedi, sonra dur şunların sembollerini de alayım da rekabet edemesinler diye düşünüp, Atatürk, Cumhuriyet ve Türklüğü de sahiplenir gibi yaptı (Takiye) ve insanları kandırdı.
Şimdi ise gerçek saik yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı, joker olan türban sorunu ile bir yoklama girişi yapıldı. Yoklamadan başarılı olarak çıkarlarsa arkasından neler geleceğini, asıl meselenin türban sorunu olmadığını artık ilkokul çocuğu bile bildiğinden burada bahsetmeye gerek olmadığını söylemek gerek.,

Not: İnternet siteleri hakkında yazacağım yerde toplumsal bir soruna değinmek zorunda kalmamın sorumlusu ben olmadığım halde bunun için okuyuculardan özür diler, ancak toplumsal konularda duyarsız kaldığımızda yazan insan kalmayacağının da bilinmesini isterim.

0 Yorum:

Internet Siteleri ve Teknoloji haberleri SABAH

TurkTekno.Net

En yaratıcı ve en iyi web sitelerini kimler yapıyor?