30 Kasım 2008 Pazar

Site incelemesi: Kolay Yemek Tarifleri

İnternette bu akşam evde ne yemek yapsam diye araştırırken çok hoş ve yeni bir yemek sitesi gördüm. Sitenin adı Kolay Yemek Tarifleri ve adresi http://www.kolayyemektarifleri.net/

Kolay yemek tarifleri sitesinde pratik ve hızlı bir şekilde yapılabilecek ev yemekleri çeşitli kategorilere ayrılmış ve her bir yemeğin içinde kullanılan malzeme etiketlenmiş. Yani bir elinizde kırmızı et varsa etiketlerden buna tıkladığınızda içinde et kullanılan yemekleri de sıralayabiliyorsunuz.

Sitede yayınlanan yemeklerin çoğu resimli. Webmasterin söylediğine göre yemek resimlerini kendisi çekmek istediğinden ve genelde internetteki diğer sitelerden değil, gerçek şekilde piştikten sonra çekilen resimleri yayınlamaya çalışıyorlar. Özellikle bu çok hoşumuza gitti. Çünkü web sitesi sahiplerinin çoğu diğer sitelerden aldıkları resimlerle site yaparken ve malesef bunların çoğu gerçeğinden uzakken, birinin çıkıp gerçek resimleri ile yemekleri tanıtması hem daha dürüst hem de gerçekçi geldi. Sözde görünümü harika bir yemek, piştikten sonra resimdeki ile ilgisiz görününce bozulduğumuz çok olmuştur.

Sitenin genel yemek sınıflandırması ise özetle şöyle, börekler, kurabiyeler, tatlılar, et yemekleri (koyun, kuzu ve dana kırmızı eti - tavuk eti ve hindi eti ve balık...), pratik yemekler, çorbalar, dolmalar, çocuk yemekleri, tavsiyeler, bebek yemekleri, mezeler, salatalar ve pastalar...

Kolay yemek tarifleri sitesinde az da olsa pratik mutfak ve ev bilgilerine de ulaşabiliyorsunuz. Anlayabildiğimiz ve görebildiğimiz kadarı ile ev yapımı, el yapımı bir site kolay yemek tarifleri net. Bir hanım (Ayşe Usta diyor kendine) tarafından yapılan site olarak da dikkati çeken ve blog kodu ile oluşturan site için ne dersiniz? Kadınların da bu işi yapabileceğini gösteriyor değil mi?

1 Yorum:

atomsistem said...

Merhaba bu tür projeler gerçekten çok güzel umarımprojeniz beklenen ilgiyi görür

Web Tasarım Firma Sitesi site satın al

Internet Siteleri ve Teknoloji haberleri SABAH

TurkTekno.Net

En yaratıcı ve en iyi web sitelerini kimler yapıyor?